Пропозиції для проектування реконструкції будівель освітніх закладів

В рамках проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні", що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH з наказу Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та за сприяння Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), були розроблені Методичні рекомендації щодо складання завдання на проектування для реконструкції будівель загальноосвітніх закладів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації.
Ці рекомендації спрямовані на побудову шкіл за принципами сталого будівництва з використанням передових енерго- та ресурсозберігаючих технологій, методів управління та екологічних будівельних матеріалів.

Навчальні заклади, які постраждали внаслідок російської агресії, потребують компетентного та ефективного відновлення. Методичні рекомендації, розроблені у рамках проекту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні" за участю Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та з фінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань, стануть в нагоді різним учасникам процесу відновлення:
•    Замовникам: для розробки завдань на проектування нових будівель або реконструкції існуючих.
•    Архітекторам та проектувальникам: для якісного виконання завдань з проєктування з урахуванням найкращих показників енергоефективності та загальних характеристик будівлі на всіх етапах життєвого циклу.
Методичні рекомендації враховують:
•    Принципи сталого будівництва з використанням передових технологій збереження енергії та ресурсів.
•    Відповідність вимогам нормативно-правових актів України та національних стандартів у сфері управління відходами, термомодернізації та інших аспектів.
•    Рекомендації та проектні рішення, які враховані у Методичному посібнику "Методичні рекомендації – Основи проектування та реконструкції енергоефективних будівель закладів загальної середньої освіти" (2024).
Застосування цих рекомендацій дозволить замовникам розробляти проекти реконструкції з принципом "Build Back Better" з урахуванням найкращих практик ЄС та рекомендацій Світового банку. Такі проекти матимуть перевагу в отриманні фінансової підтримки для відновлення, оскільки вони відповідатимуть вимогам щодо енергоефективності та екологічної сталості, що є важливими для потенційних донорів.

 Як відновити зруйновані школи? Пропозиції для проектування реконструкції будівель освітніх закладів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення