Земельні торги на Львівщині: ефективний інструмент для боротьби з корупцією

Земельні торги виявилися ефективним інструментом для зменшення корупційних ризиків на Львівщині, стверджує начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області, Андрій Кавецький. Він підкреслив, що проведення аукціонів сприяє більшій прозорості у використанні земельних ресурсів та дозволяє максимізувати доходи місцевих громад. Останній приклад успішного торгу став земельний аукціон у Бистрицькій сільраді Дрогобицького району, де за результатами ціна оренди зросла в 17 разів, до 969 тис. гривень, що становить 139% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Андрій Кавецький зауважив: "Ми прагнемо залучати якнайбільше учасників до аукціонів, щоб забезпечити конкурентні умови та оптимальні ціни. Це сприяє не лише збільшенню доходів місцевих бюджетів, а й розвитку інфраструктури та соціальних програм. Прозорість у земельному господарстві нашого регіону значно підвищилася, що важливо для відкритості і підтримки довіри місцевих громадян".

У листопаді минулого року в рамках земельних аукціонів на Львівщині було продано права оренди шести земельних ділянок державної власності площею 124,2 га на термін 7-10 років. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, встановлений після торгів, склав 305,9 тисяч гривень, що надходитиме до місцевих бюджетів Львівщини.

Земельні торги на Львівщині: ефективний інструмент для боротьби з корупцією
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення