Бізнес подав до Фонду заяви на реструктуризацію кредитів на понад 8,5 млрд грн

Індивідуальний підхід розрахування умов реструктуризації для кожного позичальника-представника бізнесу У Фонді гарантування вкладів.
Можуть реструктуризувати свою заборгованість:
•    не пов’язані з банком;
•    раніше не реструктуризували заборгованість за цим кредитом за програмами Фонду.
Ті суб’єкти господарювання-позичальники банків в кого є можливість реструктуризувати свою заборгованість за кредитами:
-    зменшують для себе боргове навантаження;
-    відновлюють кредитну історію;
-    зберігають репутацію та відтермінувати продаж прав вимоги за своїм кредитом.
Що для цього потрібно?
Для цього потрібно звернутись до банку-кредитора з відповідною заявою та надати обґрунтування обставин, що спричинили звернення щодо реструктуризації, документи, що підтверджують ці обставини, а також документи, що підтверджують фінансовий стан і спроможність виконувати умови реструктуризації.
«Реструктуризація кредиту за програмою Фонду вигідна усім сторонам. Насамперед, позичальникам, оскільки вони таким чином не накопичують заборгованість і мають змогу далі працювати у нинішні непрості часи. А банк під управлінням Фонду отримує грошовий потік від обслуговування кредитів, який спрямовує на розрахунки з кредиторами банків, що виводяться з ринку.
Ми застосовуємо індивідуальний підхід при розрахунку умов реструктуризації для кожного позичальника-представника бізнесу, маючи на меті створити сприятливі умови для повного погашення позичальником заборгованості до завершення процедури ліквідації банку. І бачимо, що боржники відчули її переваги, оскільки попит на неї зростає», заступник директора-розпорядника Фонду Ольга Білай.
Після того, як боржник підписує договір реструктуризації, банк припиняє роботу з продажу права вимоги за таким кредитним договором та знімає відповідний лот з торгів. 
Надалі, якщо заборгованість за кредитом повністю не сплачено протягом процедури ліквідації банку, продаж прав вимоги за такими кредитними договорами здійснюється в останню чергу.

Якщо ви маєте намір придбати чи орендувати державне чи комунальне майно, пропонуємо Вам скористатися нашою платформою - Аукціони E-ZAKUPIVLI

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення