Національний банк України реалізує майно підприємства Жеваго за борги

Суд надав Нацбанку дозвіл почати примусову реалізацію майна «Київського суднобудівного-судноремонтного заводу», який є поручителем за зобов’язання банківської установи «Фінанси та Кредит», що належить Костянтину Жеваго.
Київським Господарським судом 3 жовтня було задовільнено відповідну заяву Нацбанку й дозволена реалізація майна заводу в рамках виконавчого провадження поза процедурою банкрутства. Як вже зазначалося, згаданий завод — майновий поручитель за зобов’язанням банківської установи, яка належить Жеваго, перед Нацбанком на суму більш як 4 мільярди гривень.
Національний банк зауважує, що ухвалення цього рішення судом посприяє пришвидшенню реалізації цього майна. За словами Сергія Бойка, очільника управління правової роботи з проблемними активами Нацбанку, завдяки цьому рішенню перебіг процедури банкрутства, а також можливість зловживання недобросовісних осіб не заважатиме займатися реалізацією майна.
Нагадаємо, що процедура ліквідації установи «Фінанси та Кредит» розпочалася ще у 2015 році. Костянтин Жеваго фігурує у справі про розкрадання банківських коштів сумою у 2,5 мільярда гривень.
У 2009-2010 «Київським суднобудівним-судноремонтним заводом» були укладені угоди іпотечного кредиту й заставного кредиту рефінансу.
Підприємство не виконало зобов’язань за позиками, тож Нацбанку довелося звернутися до суду для стягнення майна в примусовому порядку. Це стосується нежитлових будівель, площа яких складає 43 440,9 кв. м, а також рухомого майна, що знаходиться у власності підприємства та розташовується у Києві по вулиці Набережно-Луговій, 8.
04.04.2017 позов був задовільнений судом першої інстанції. Суд звернув стягнення на іпотечні й заставні предмети для того, що погасити борг «Фінансів та Кредиту» за позиками рефінансу.
 

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення