У Фонді гарантування вкладів назвали найбільших боржників декількох банків

Як повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, «Запоріжтрансформатору», який був відчужений на користь країни, потрібно було станом на 01.10.2022 віддати 2,19 мільярда гривень «МР Банку», «дочірньому» банку російської банківської установи «Сбербанк».

Підприємство «АвтоКрАЗ», який теж був відчужений та знаходиться під управлінням Міністерства оборони, на початку жовтня мало підтверджену позику розміром у 821,3 мільйона гривень, яку видав підприємству «Проінвестбанк». Цей банк теж вивели з ринку після повномасштабного вторгнення.

Фонд гарантування зауважує, що на початок жовтня «рейтинг» найбільших боржників «Промінвестбанку» склали «Мрія Агрозолдинг» із боргом у 7,39 мільярда гривень, «Снабтрейдкомпані», борг складає 64,3 мільйона доларів США, «Дорожнє будівництво «Альтком»» з боргом у 62,6 мільйона доларів США та 466,7 мільйона гривень, «АВК», борг підприємства становить 1,83 мільярда гривень, «Ясинівський КХЗ», борг складає 41,6 мільйона доларів США та 37,9 мільйона гривень, «САВІ» з боргом у 41,6 мільйона доларів США та 7,4 мільйона гривень.

З усіх підприємств у «АВК» також є один з найбільших позичальників «МР Банку», борг перед банківською установою складає 1,19 мільярда гривень. Зокрема «Азовелектросталь», а також у ТД «Азовзагальмашу» та «Азовзагальмашу» більший борг загальною сумою у 8,34 мільярда гривень. Підприємство «Край Проперті» має борг у 44,5 мільйона доларів США та 445,9 мільйона гривень, ФК «Чорноморець» заборгував 1,54 мільярда гривень, а борг «Агрі-Трейд» складає 1,25 мільярда гривень.

Ще на початку листопада уряд ухвалив рішення щодо вилучення акцій «Укрнафти», «Укртатнафти», «Мотор Січу», «АвтоКрАЗа» й «Запоріжтрнсформатора» на користь держави у якості військового майна.

«АвтоКрАЗом» і «Запоріжтрансформатором» володіє Костянтин Жеваго й Костянтин Григоришин, останніми роками ці підприємства проходять процедури банкрутства.

Якщо ви маєте намір придбати чи орендувати державне чи комунальне майно, пропонуємо Вам скористатися нашою платформою - Аукціони E-ZAKUPIVLI

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення