Отримання відшкодувань від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Отримати відшкодування від Фонду можна не більш як за 20 робочих днів після того, як банківську установу почали виводити з ринку. Споживач одразу отримує всю гарантовану суму.
Отримати кошти можна шляхом звернення до таких банків-агентів, як «Приват», «Ідея Банк», «Правекс», «Кредобанк», «Укргазбанк», «ПУМБ», «Таскомбанк», «Південний», «Універсал», «Ощад», «Акордбанк» та «Банк Інвестицій та Заощаджень». 
Вкладник звертається до одного з перелічених банків та надає свої документи (паспорт та РНОКПП). 
Звернувшись до «Привату», «Укргазбанка», «ПУМБа» та «Південного», відділення можна не відвідувати, адже в цих установах є можливість отримати виплати дистанційно.
Крім того, забрати відшкодування може хтось з представників власника коштів. Щоб це зробити, потрібно мати довіреність від нотаріуса або ж її засвідчену копію.
У разі отримання коштів як спадщини, треба надати відповідну заяву Фонду гарантування вкладів.
Виплати завершаться в день, коли подаватимуть документи про внесення в ЄДР запису щодо ліквідації банківської установи як юрособи, на це піде декілька років.
Якщо розмір вкладу перевищуватиме суму гарантованої виплати, вкладник може отримати гроші з реалізації майна банківської установи згідно з порядком черговості, яку визначає законодавство. У такому разі Фонду треба надати відповідну заяву.
Наразі на своїх рахунках у банках українські громадяни мають близько 950 мільярдів гривень.
Після початку повномасштабної агресії ворога вкладники установ, які виводять з ринку, вже отримали більш як 4,5 мільярда гривень, близько 1,5 мільярда споживачі отримали дистанційно.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення