ФГВФО отримав понад 3 мільярди грн за продаж "Промінвестбанку" та "МР Банку"

В умовах війни, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб протягом року відновив продаж активів банків, що ліквідуються. Успішні аукціони принесли у державну електронну торгову систему "Прозорро.Продажі" близько 4 млрд грн за цей час:
-    3,2 млрд грн – або понад 80% від суми – від продажу активів "Промінвестбанку" та "МР Банку", дочірніх структур російських банків, які були виведені з ринку на другий день повномасштабного вторгнення РФ.
"Такі результати, насправді, легко пояснити. Ключова причина - якість активів. На балансі цих двох банків, зважаючи на те, що вони були виведені з ринку не з причин неплатоспроможності, залишилося чимало ліквідних об'єктів нерухомості, на які ми фіксуємо високий попит. У нас є абсолютно рекордні аукціони, під час яких ціна продажу уже на перших торгах зростала на 160% і більше, а учасники торгів завзято змагалися за перемогу", - зазначив директор департаменту консолідованого продажу активів ФГВФО Олександр Кульчицький.
Можемо зробити висновок, що кредити мають високий попит. Якщо раніше на продаж виставляли рухоме та нерухоме майно, відтепер пропонується продаж прав вимоги за кредитами.
За словами голови Наглядової ради "Прозорро.Продажі" Іллі Михайлова, наразі продаж активів рф користується попитом.
"Державна електронна торгова система "Прозорро.Продажі" допомагає забезпечити реалізацію таких активів у прозорий та відкритий спосіб. ФГВ почав продаж таких активів через онлайн-аукціони наприкінці липня 2022 року. І трохи менше як за рік - 264 успішні онлайн-аукціони, на які в середньому приходить змагатися більш ніж 3 учасники. А ціна завдяки конкуренції зростає на 30%", - сказав Михайлов.
Приклади успішних аукціонів:
1.    Будівля банку у центрі Івано-Франківська. Ціна зросла в 2 рази до - 70 млн грн.
2.    Заміський комплекс у Конча-Заспі. Ціна зросла зі 187,6 млн грн до 311,1 млн грн.
3.    Десятиповерхова офісна будівля у центрі Запоріжжя. Ціна зросла на 40% (з 29,9 млн грн до 41,3 млн грн).

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення