ФГВФО починає виплату вкладникам банку Конкорд – 639 млн грн

1 серпня 2023 року регулятором було прийнято рішення про ліквідацію банку Конкорд.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує розпочинати виплати гарантованого відшкодування вкладникам. Наразі формується реєстр вкладників. Загальна сума гарантованого відшкодування вкладникам Конкорду становить 639 млн грн.

Виплати відшкодування:
1.    Після оголошення про початок виплат вкладники банку — фізичні особи, у тому числі фізичні особи-підприємці, — зможуть отримати свої кошти в одному із 12 банків-агентів Фонду.
2.    Вкладник самостійно обирає банк та відділення, у якому бажає отримати кошти. Крім того, існує можливість отримати гарантоване відшкодування від Фонду дистанційно. Таку послугу на сьогодні надають 5 банків-агентів.
3.    Кожен вкладник отримає від Фонду кошти у повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на кінець дня 1 серпня. 
4.    Разом з цим: -триває процес формування реєстру акцептованих вимог кредиторів, який буде сформовано та затверджено до четвертого вересня; - проводиться інвентаризація активів та формування ліквідаційної маси банку. 
5.    Протягом місяця після затвердження реєстру кредиторів, банком розпочнеться задоволення вимог кредиторів, які надіслали заяви з реквізитами для перерахування коштів.

«Банк Конкорд — це 7 банк, ліквідацію якого Фонд розпочав уже під час повномасштабного вторгнення. І щоразу, розуміючи умови, у яких живе і працює вся країна, ми розпочинали виплату відшкодування вкладникам та розрахунок з кредиторами достроково, тобто раніше кінцевого строку, відведеного законодавством. Тому і виплату вкладникам банку „Конкорд“ Фонд планує розпочати раніше, уже з наступного тижня, орієнтовно після 21 серпня», — сказала заступниця директора-розпорядника Фонду Ольга Білай.

Ольга Білай інформує, що у Фонда достатня кількість коштів для виплати повної суми відшкодування усім вкладникам. 

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення