Націоналізація банку "Сенс Банк"

Перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк повідомив, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення купити акції "Сенс Банку", .
21 липня Кабінет Міністрів придбав у повному обсязі акції "Сенс Банку" у ФГВФО осіб за 1 гривню, зробивши банк державним під управлінням Міністерства фінансів.

"Прийняти пропозицію Національного банку щодо участі держави в особі Міністерства фінансів у виведенні з ринку системно важливого банку акціонерного товариства "СЕНС БАНК" (далі - АТ "СЕНС БАНК") у спосіб, визначений пунктом 5 частини другої статті 39 Закону України "Про систему гарантування вкладів" фізичних осіб", - йдеться у ньому.

Уряд акцентував взяти до уваги той факт, що держава в особі Мінфіну набуває у ФГВФО акції АТ "СЕНС БАНК" у повному обсязі за одну гривню, а органом управління корпоративними правами за акціями "Сенс банку", що належать державі, є Міністерство фінансів.

Як стверджує постанова, "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) є депозитарною установою, в якій відкрито рахунок у цінних паперах на ім'я держави, на яку будуть зараховані на акції АТ "Сенс Банку".

Укладання договору купівлі-продажу акцій АТ "СЕНС БАНК" та згодом прибріотіння Мінфін здійснив за рахунок бюджетних коштів, передбачених на його утримання.

У п'ятницю, 21 липня, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив тимчасову адміністрацію до "Сенс Банку".
"Команда Фонду вже працює у Банку та здійснює всі заходи в межах повноважень, визначених законодавством", - повідомляє пресслужба ФГВФО.

Крок 1. ФГВФО розглядатиме узгоджений Мінфіном та Нацбанком переліку кандидатів на посаду керівника банку після його націоналізації.
Крок 2. Нацдепозитарій надасть Фонду гарантування інформацію про рахунки, на яких лежать акції банку, а ФГВФО погодить умови продажу банку за 1 грн.
Крок 3. Мінінстерство фінансів надішле копії угоди з купівлі-продажу Нацдепозитарію та розпорядиться, щоб депозитарій переказав акції на рахунок держави.
Крок 4. Мінінстерство фінансів здійснить оплату, а депозитарій здійснить безумовну операцію з переказу акцій (на рахунок Мінфіну в Укрексімбанку).
Крок 5. Після отримання повідомлення від Мінінстерства фінансів про реєстрацію прав власності на акції банку ФГВФО ухвалить рішення про припинення роботи тимчасової адміністрації та передасть печатки та документи призначеному Мінфіном керівництву фінустанови.
Natsionalizatsiya banku "Sens Bank"

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення