Суд Хмельницької області конфіскував земельні ділянки громадян рф

За інформацією від Городоцького апеляційного суду, на Хмельниччині було задоволено позови прокурора та він - конфіскував у власність держави земельні ділянки.
Площі ділянок: 0,0654 га, 1,6935 га, 1,0697 га, 2,1642 га, що знаходяться на території сіл Іванківці та Курівка Сатанівської ОТГ, та 1,4091 га - у с. Лісогірка Городоцької ОТГ Хмельницької області.
Керівник Волочиської окружної прокуратури подав звернення до суду, з проханням конфіскувати ці земельні ділянки в інтересах держави, через те, що їхні власники - іноземні громадяни(громадяни рф), котрі протягом року після набуття права власності на землю сільськогосподарського призначення не відчужили її, що є порушенням Конституції та законів України. 
Суд зауважив, що за Земельним кодексом землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Протягом року громадяни рф після набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення не відчужили їх, суд дійшов висновку про наявність підстав для конфіскації землі у власність держави.
«Якщо до особи переходить право власності на земельну ділянку, яка за цим Кодексом не може набуватися нею у власність, ця ділянка підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права. У разі, якщо відповідно до закону власник земельної ділянки зобов'язаний відчужити її протягом певного строку і земельна ділянка не була відчужена ним протягом такого строку, така ділянка підлягає конфіскації за рішенням суду (ч. ч. 1, 2 ст. 145 ЗК України)», - зазначив суд.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення