Банк «Аркада» приєднається до переліку збанкрутілих банків

Постановою Правління від 25 серпня 2020 року під номером 541-рш/БТ НБУ відніс Акціонерне товариство АКБ «Аркада» до неплатоспроможних з подальшим виведенням його з ринку. В результаті чого ФГВФО вводить на підставі прийнятого рішення № 1583 від 25 серпня 2020 року тимчасову адміністрацію в даний комерційний банк.

Уповноваженою особою і представником Фонду, який виконує роль керівника тимчасової адміністрації комерційного банку «Аркада», призначена Штогрина Ірина Вікторівна з видачею їй відповідних повноважень. Основною метою введення і діяльності тимчасової адміністрації є збереження активів і попередження втрати майна банку, а також захист інтересів не тільки кредиторів, але і вкладників цієї банківської структури. Практично на всіх вкладників, а це близько 90% із загального числа, поширюється межа в 200 000 гривень гарантованої суми повернення коштів, яку буде здійснювати ФГВФО. Сума повернення становить майже 189 мільйонів гривень.

Для повернення гарантованих сум вкладникам не буде потрібно подавати заяви до Фонду. Порядок виплат із зазначенням дати буде опублікований як на сайті ФГВФО, так і на порталі АКБ «Аркада». Конкурс із залучення інвесторів буде оголошений найближчим часом на інтернет порталі Фонду. 

Компанія Електронні закупівлі здійснює супроводження клієнтів щодо закриття кредитів шляхом відступлення прав вимоги з моменту проведення переговорів з кредитором до підписання договору відступлення прав вимоги за кредитом.

Банк «Аркада» приєднається до переліку збанкрутілих банків
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення