Бюро кредитних історій збирає інформацію про борги за комуналку

Голова департаменту маркетингу та продажу Українського бюро кредитних історій Олена Мала повідомила про зміни у кредитній історії громадян України. За словами голови департаменту, тепер у кредитній історії кожного громадянина України є додаткова інформація про комунальні борги — вона доступна як офіційним структурам, так і фізичним особам. На даний момент, інформація про комунальні борги поки що ніяк не впливають на кредитний рейтинг чи кредитну історію.

«Всі думають, що нашими партнерами можуть бути лише фінансові компанії. Насправді ні. У самому законі зазначено, що суб'єкти підприємницької діяльності чи нефінансові компанії, які працюють із наданням послуг із відстрочення платежів, можуть бути нашими партнерами. Комунальні послуги – це те саме. Це справді міжнародна практика», — повідомила Олена Мала.
Відповідно до статті 6 Закону України «Про організацію формування та обігу кредитних історій», користувачами Бюро можуть бути банки, небанківські фінансові установи та інші суб'єкти господарської діяльності, які продають товари (послуги) з відстроченням платежу або надають майно у кредит, а також особи, які отримали право вимоги щодо кредитної угоди.
Тепер енергетичні компанії періодично передаватимуть інформацію про заборгованість побутових клієнтів до Українського бюро кредитних історій.
У базі УБКІ кредитне досьє вже готове на 27 млн. українців:
• 26,7 млн кредитних історій фізичних та 400 тис. юридичних осіб.

Бюро кредитних історій збирає інформацію про борги за комуналку
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення