Земельні Аукціони Заробили Громадам Більше 2 Млрд Грн Під Час Воєнного Стану

Система «Prozorro.Продажі» стала ключовим інструментом для громад, які успішно реалізовують своє майно та заробляють кошти на земельних аукціонах. За період воєнного стану понад 2 млрд грн надійшли до місцевих бюджетів завдяки електронним торгам з малої приватизації, оренди майна та продажу землі.
Більше 14,3 тис. аукціонів призвели до цього значущого доходу для громад. Ціна на комунальні активи піднялася в середньому на понад 1,8 разів, свідчачи про ефективність системи.
Лідерами за активністю у реалізації майна під час війни стали громади Київської області з понад 1,3 тис. успішних аукціонів, Львівської з 1,3 тис., та Дніпропетровської з майже 1 тис. угод.
З реалізації землі громади отримали понад 1,3 млрд грн, що становить більше половини всього прибутку. Одеська область вирізняється найбільшою активністю у здачі в оренду сільськогосподарської землі та продажу несільськогосподарських ділянок. Тут було проведено понад 560 успішних аукціонів, за нею Черкаська з майже 500, та Львівська з майже 440.
Середня кількість учасників на земельних торгах становить 3 особи. Онлайн-аукціони з оренди землі у Красилівській громаді на Хмельниччині виявилися найконкурентнішими, залучивши 14 та 13 учасників відповідно. Ще 13 учасників змагалися за право придбати 0,1 га несільськогосподарських земель у Чернівцях.
 

Електронні Торги на Prozorro: Земельні Аукціони Заробили Громадам Більше 2 Млрд Грн Під Час Воєнного Стану
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення