ФДМУ: Продаж протезних заводів

ФДМУ виставив на продаж Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство.
Зазначається, що приватизація протезних підприємств в Україні допоможе зберегти кваліфікований персонал та наростити виробничі 
потужності.
"Наразі Фонд оголосив аукціон з приватизації лише одного такого активу. Це перша спроба ФДМУ знайти приватного інвестора для державного підприємства з виготовлення такої соціально-важливої продукції", - прокоментували в ФДМУ.
Необхідність продажу підприємств, що спеціалізуються на виробництві протезів, в Фонді держмайна пояснюється тим, що, на думку фахівців, на державних підприємствах складно забезпечити конкурентоспроможне виробництво такої продукції."Державним підприємствам все складніше працювати й конкурувати з приватними виробниками, які технологічно прогресивніші", - йдеться в повідомленні.
При цьому в Фонді визнають, що державні підприємства мають хорошу початкову базу та кваліфіковані кадри, які потребують лише інвестицій.
"При наявності вже готової початкової матеріальної, інфраструктурної бази та залученні додаткових інвестицій через приватизацію вони отримають потужний поштовх для свого розвитку", — зазначає Сергій Симонов, заступник Голови ФДМУ.
"За таких ринкових умов приватизація безумовно дозволить їм зберегти виробництво, кваліфікований персонал, а також освоїти нові технології й наростити виробничі потужності", - кажуть в Фонді держмайна.
Як стверджують у Фонді держмайна, ініціатива щодо приватизації протезних підприємств виникла за підтримки Міністерства соціальної політики. У грудні 2022 року Міністерство соціальної політики передало Фонду держмайна управління 17 підприємств, що спеціалізуються на виробництві протезів та ортопедичних виробів.
Перед тим, як прийняти рішення про приватизацію деяких з цих підприємств, Фонд протягом кількох місяців провів консультації з різними державними інституціями та громадськими організаціями, які займаються питаннями протезування для військових і цивільних осіб, щоб врахувати їхню позицію щодо збереження балансу між комерційним та державним ринком в цій галузі.
"На думку більшості з них, держава повинна залишити за собою функції сертифікації та контролю за ринком виготовлення протезів. Частину підприємств можна приватизувати — ті, що потребують значних інвестицій в розвиток, за умови збереження профілю" - кажуть в Фонді держмайна.

ФДМУ: Продаж протезних заводів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення