ФДМУ Велика приватизація Частка в (ТРЦ) Ocean Plaza

Фонд державного майна України (ФДМУ) пропонує включити до переліку об'єктів великої приватизації державну частку в Торгово-розважальному центрі (ТРЦ) Ocean Plaza, що розташований у столиці. Ця частка оцінюється в 1,32 мільярда гривень, і ФДМУ висловив свої наміри у повідомленні прес-служби, інформує Укрінформ.
За інформацією прес-служби ФДМУ, підготовка до приватизації 66,65% статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", що володіє ТРЦ Ocean Plaza, вже розпочалася. Планується провести п'ять аудитів у жовтні та листопаді: юридичний, фінансовий, технічний, форензичний та репутаційний. Ці аудити допоможуть стратегічним інвесторам зрозуміти ринкову вартість активу та його майбутні перспективи.
Фонд рекомендуватиме продаж даної частки на відкритому аукціоні в системі Prozorro. Продаж, з встановленою початковою ціною, що відповідає балансовій вартості державної частки за останній річний період. Балансова вартість цієї частки у ТРЦ Ocean Plaza за останній звітний рік становить 1,32 мільярда гривень (балансова вартість всього активу за звітний період – 1,98 мільярда гривень).
Продаж на відкритому аукціоні дасть можливість широкому колу інвесторів брати участь у торгах і конкуренція визначить ринкову вартість активу. Враховуючи зростання цін на аукціонах за останній рік, ФДМУ очікує продати цю частку за ціною, яка перевищує балансову вартість.
Важливо відзначити, що раніше уряд передав ФДМУ права на частку у статутному капіталі ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якій належав ТРЦ Ocean Plaza. Дані корпоративні права належали російським підприємцям Аркадію та Ігорю Ротенбергам, які перебувають під санкціями.

ФДМУ пропонує включити до переліку об'єктів великої приватизації державну частку у Торгово-розважальному центрі (ТРЦ) Ocean Plaza
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення