Наразі більша частина закупівель є прямими, - директор «Прозорро»

За словами директора ДП «Прозорро» Василя Задворного, більшу частину закупівель, які відбуваються зараз, під час воєнного стану, проводять «прямим способом», тобто без тендерів. Пан Задворний пов’язує це з тим, що зараз головним критерієм є швидкість, адже більшість замовників зараз потребує не ефективного використання коштів, а швидкого.

Він уточнює, що у замовників є можливість використання відкритого способу для закупівель. І додає щодо військових закупівель: всі вони є засекреченими.

Державні структури мають отримати можливості знаходити постачальників для того, щоб задовольняти свої потреби, а бізнес — для підтримання економіки. До початку воєнних дій система «Прозорро» налічувала 33 тисячі замовників і більш ніж 200 тисяч компаній — це є великою базою українського бізнесу.

Пан Задворний нагадує, що 30 березня почав свою роботу сервіс «Прозорро+», який дає замовникам можливість повідомляти про потреби, а постачальникам контактувати з замовниками. Також він зауважує, що приблизно 15-20% підприємств, з якими раніше співпрацювали державні замовники, більше не працюють. Враховуючи ці дані, можна стверджувати що наразі замовникам важко реалізовувати власні потреби.

Компанія Електронні надає послуги державним замовникам з професійного супроводу тендерів будь-якої складності від початку процедури до укладення договору

Наразі більша частина закупівель є прямими, - директор «Прозорро»
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення