МОЗ заборонило білоруські ліки в Україні

19 березня 2022 року МОЗ затвердило Наказ №503, який забороняє використовувати певні лікарські засоби, що були імпортовані з Республіки Білорусь в Україні.

У разі якщо лікарські засоби вже ввезли та випустили в обіг в країні, ними можна користуватися та реалізовувати їх, поки не сплине термін придатності.

Держреєстр лікарських засобів України більше не має інформації про реєстрацію ліків з Республіки Білорусь, а їхні реєстраційні посвідчення більше не діють.

МОЗ зазначило, що всі білоруські компанії, які представляли в нашій країні свою продукцію, займалися виробленням дженериків, тобто препаратів, які не є оригінальними.

Ліки виробництва українських фармацевтичних компаній є аналогічними, тож заборона білоруських лікарських засобів в жодному разі не призведе до дефіциту.

З переліком заборонених ліків можна ознайомитися за посиланням: https://moz.gov.ua/uploads/7/36278-dn_503_19_03_2022_dod.pdf.

Якщо ви маєте намір взяти участь у публічних закупівлях наша компанія надає послуги з професійного юридичного супроводу тендерів будь-якої складності від початку процедури до укладення договору

МОЗ заборонило білоруські ліки в Україні
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення