Новий Розвиток: Перспективи Аукціонів інвестування у Сільське Господарство

Фонд державного майна України активно залучає інвесторів у країну через процес малої приватизації об'єктів, та невдовзі розпочнеться "велика приватизація" з об'єктами, чия стартова вартість становитиме не менше 250 мільйонів гривень.
Віталій Коваль, голова Фонду государського майна, розповів про це під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI) Ніколасом Дунаїсом, як підкреслено у повідомленні ФГГМУ.
Зауважується, що головною темою зустрічі стало обговорення потенційних інвестиційних можливостей в Україні.
"Планована велика приватизація на 2024 рік передбачає виставлення на ринок таких активів, як Одеський припортовий завод, Центренерго, Об'єднана гірничо-хімічна компанія, Українські енергетичні машини, Електротяжмаш та Сумихімпром", - зазначено у повідомленні.
Також у планах на 2024 рік - старт аукціонів з оренди сільськогосподарських земель, які перебувають у державній власності.
"Ринок оренди землі повинен бути відкритим, а процес оренди - прозорим. Сьогодні - час для пошуку внутрішніх резервів країни", - підкреслив голова ФГГМУ.
Віталій Коваль зазначив, що Фонд готовий до співпраці з рішучими інвесторами, наголосивши на потенціалі України для інвестицій. За його словами, країна має високі показники виробничої маржинальності, перевищуючи інші європейські країни, що може привести до очікуваного зростання цін на активи після успішної реалізації процесу приватизації та нових надходжень у державний бюджет.

Новий Розвиток: Перспективи Аукціонів інвестування у Сільське Господарство
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення