Результати аукціонів можна оскаржити

Згідно з новим законодавством про оренду майна, що перебуває у державній власності, яке було затверджено в лютому 2020 року, оренда повинна здійснюватися тільки через аукціони в системі електронних продажів Прозорро.

Таким чином до бюджету за оренду стали потрапляти адекватні кошти. Раніше за безцінь «своїм» людям передавалися в оренду держоб'єкти, але тепер є всі підстави для формування чесної ціни за оренду конкретного майна завдяки Прозорро.

Однак можливість оскаржити результати аукціону з оренди в учасників є. У липні 2020 року сформовано та затверджено Порядок подання та розгляду скарг, а також пропозицій щодо організації та проведення аукціонів з оренди державного та комунального майна.

Відповідно до такого Порядку, скарги на результати і сам процес проведення аукціону буде розглядати спеціальна Комісія, сформована з представників Мінекономіки, адміністратора електронної системи і Фонду держмайна. У жовтні цього року були затверджені 6 осіб, членів цієї Комісії.

При подачі скарги використовується спеціальна форма, яку можна подати як в письмовому, так і в електронному вигляді. Сама форма вказує на те, що Комісія буде розглядати питання:

  • відсутність інформації про об'єкт;
  • надання орендодавцем недостовірної інформації;
  • порушення учасником або замовником вимог до проведення аукціону;
  • необґрунтований недопуск до участі в аукціоні;
  • неможливість подачі своєї пропозиції;
  • наявність дискримінаційних умов;
  • та інші проблеми.

Своє рішення, за фактом звернення про порушення, Комісія оформляє у вигляді протоколу, який буде направлений замовнику аукціону для втілення відповідних заходів.

Комісія заяву може розглядати протягом 20 робочих днів, а при необхідності може продовжити цей термін ще на 10 днів. До цієї інстанції можна звертатися не тільки зі скаргами, але і з пропозиціями, які допоможуть удосконалити систему, якщо виявляться дійсно корисними.

Результати аукціонів в Прозорро з оренди держмайна можна оскаржити в Комісії Мінекономіки
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення