Зміни до Закону про публічні закупівлі

В Закон про публічні закупівлі знову були внесені зміни. Нововведення прийнято на підставі Закону «Про внесення змін до статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» в зв'язку з прийняттям Закону № 954-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», які були прийняті 03 листопада 2020 року.

Зміни торкнулися частини 1 пунктів 5,6 статті 17, а дослівно були змінені слова «злочин, вчинений з корисливих мотивів, зокрема, пов'язаний ...» на словосполучення «кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів, зокрема, пов'язане ...».

У чому особливість зміни для уповноваженої особи, відповідальної за проведення процедури закупівель? Якщо подивитися на статтю 164/14 КУпАП, то вищезгадана зміна може привести до неправильно оформленої документації. А за це уповноважену особу можуть оштрафувати на 1700 гривень, а при повторному порушенні 3400 гривень. У 5 і 6 пунктах статті 17 Закону тепер є зміни, які необхідно враховувати в подальшому при публікації документів.

Варто також відзначити, що виправляти опубліковану тендерну документацію з датою публікації до 22 листопада 2020 року, тобто з моменту початку дії змін, не потрібно. Згідно з Конституцією України, зміни до Законів і нові Закони не мають зворотної в часі дії і сили.

Чергові зміни до Закону про публічні закупівлі, що важливо знати?
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення