Земельні аукціони в Україні: Шлях до нових можливостей

Україна готується до проведення понад 370 земельних аукціонів
У системі Прозорро.Продажі заплановано провести понад 370 онлайн-аукціонів з продажу та оренди земельних ділянок на суму майже 65 мільйонів гривень до кінця лютого. Найбільше торгів у цей період організовано Олександрійською міською радою Кіровоградської області (37 аукціонів), Малинською міською радою Житомирської області (35 аукціонів), Острозькою міською радою Рівненської області (16 аукціонів), Олексіївською сільською радою Харківської області (12 аукціонів) та іншими.
Ділянки мають різне призначення та площу, а також початкові ціни на торгах різняться. Пропонуються земельні ділянки для будівництва гаражів, паркінгів, житлових будинків, торгових об'єктів та інше. Розташування цих ділянок різне - від Києва та Чернівців до Вінницької та Львівської областей.
Сільськогосподарські ділянки громади здаються в оренду відповідно до законодавства. Протягом лютого таких пропозицій буде понад 300. Наприклад, Підгаєцька міська рада Тернопільського району пропонує в оренду 10 гектарів ріллі на 7 років (початкова вартість 117106 гривень). У загальному, міська рада планує провести 8 земельних торгів.
У Харківській області пропонується в оренду ще 23 ділянки. Наприклад, Лозівська міська рада пропонує в користування 4 ділянки: 2 ділянки по 20 гектарів, одну - 15 гектарів та одну - 9 гектарів. Відповідно, початкові ціни варіюються від 36,3 тисяч гривень до 83,7 тисяч гривень.

Земельні аукціони в Україні: Шлях до нових можливостей
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення