Земельні ділянки Нацбанку: унікальний аукціон 2023

Національний банк України розпочав відкриті торги у системі Prozorro.Sale з метою продажу 93 земельних ділянок, розташованих на території Київської області. За повідомленням пресслужби НБУ, ці активи набуті у результаті погашення боргів за кредитами рефінансування, наданими банкам України.
Уточнюється, що усі ці земельні ділянки мають призначення «під забудову» та знаходяться у Київській області. Нацбанк стверджує, що ці території призначені для будівництва житлових будинків, господарських споруд, розміщення громадської та інфраструктурної забудови.
Торги, які відбудуться 16 листопада 2023 року, проводяться відповідно до законодавства України, зокрема Земельного кодексу та законів, що регулюють діяльність Нацбанку.
«Усі охочі матимуть можливість взяти участь у цих аукціонах, відповідно до встановлених вимог для учасників земельних торгів», - підкреслив Павло Власенко, начальник відділу супроводження реалізації застав НБУ. За останні два роки на ринку землі в Україні було реалізовано 365 тисяч гектарів, а середня вартість гектара складала 39-45 тисяч гривень.
 

Земельні ділянки Нацбанку: унікальний аукціон 2023
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення