Звіт про виконання договору про закупівлю

Саме оприлюднення звіту про виконання договірних зобов'язань в системі ProZorro при закупівлях є обов'язковим. Це регламентується частиною 1 статті 10 Закону № 922 «Про державні закупівлі» прийнятого 25 грудня 2017 року. Оприлюднити звіт необхідно протягом 20 робочих днів з моменту, коли виконується будь-яка з вимог:

•    умови договору повністю виконані усіма сторонами;

•    термін дії договору закінчився;

•     договірні зобов'язання розриваються.

На це вказує пункт 12 частини 1 статті 10 Закону № 922, однак тут необхідні пояснення. Зокрема, чи необхідно розміщувати в системі Прозорро звіт про виконання договірних зобов'язань при допорогових закупівлях?

Договір вважається повністю виконаним, коли всі зазначені в ньому сторони повністю виконали свої зобов'язання. Якщо мова йде про припинення зобов'язань, то вони регулюються статтею 598-609 і статтею 202-206 ЦК (Цивільного кодексу України).

При цьому сторони можуть:

•    виконати свої зобов'язання достроково;

•    відмовитися від їх виконання на підставах, зазначених у частині 6 статті 193 (ЦК), однак не можна відмовитися від виконання зобов'язань в односторонньому порядку, а також у ситуаціях, коли інша сторона за іншим договором не виконала належним чином своїх зобов'язань.

Якщо сторонами були виконані всі умови, то публікація звіту може бути виконана протягом 20 робочих днів. Тут не потрібно чекати терміну закінчення дії договору. Також не обов'язково чекати закінчення граничного терміну оприлюднення, це можна зробити хоч на наступний день.

Звіт про виконання договору при спрощених закупівлях

Законом передбачена процедура допорогових торгів. Такі закупівлі регламентуються часиною 2 статті Закону № 922 при цьому:

•    важливо дотримуватися публічності при укладенні такого договору;

•    звіт про договір повинен бути опублікований протягом трьох робочих днів з моменту його підписання сторонами (пункт 13, частина 1 стаття 10, і частина 3 статті 3 Закону № 922).

Таким чином сам Закон не зобов'язує замовника торгів публікувати звіт про виконання сторонами договору при здійсненні спрощеної закупівлі. При цьому можна звернути увагу, що форма звітності передбачає автоматичне заповнення, де вказується номер типу проведеної процедури закупівлі.

Бланк звіту про виконання договірних зобов'язань при закупівлі в Прозорро.

На зміст самого звіту про виконані договірні зобов'язання вказує частина 1 статті 42 Закону 922. При цьому форма документів регламентована Наказом № 490 Мінекономрозвитку, підписаним 22 березня 2016 року.

Якщо звернути увагу на поля заповнення інформації в такому звіті, то вони заповнюються автоматично в системі Прозорро. Інформація при цьому береться з раніше введених даних. Для публікації звіту про виконані зобов'язання замовнику слід лише заповнити поля: сума оплати за договором, термін його дії та причина розриву договірних зобов'язань, у випадках, коли така ситуація мала місце.

Супровід скарг в Антимонопольний комітет - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel/suprovid-skarg-v-antimonopolniy-k

Супровід публічних закупівель для замовників - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel/suprovid-publichnih-zakupivel-dlya-zamovnika

Супровід публічних закупівель для постачальників - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel/suprovid-publichnih-zakupivel-dlya-uchasnikiv-postachalnikiv

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення