Навіщо міжнародним партнерам та благодійним організаціям здійснювати закупівлі через систему Прозорро

В цей непростий для України час, коли ми проживаємо складний період нашої історії, важко не помітити підтримку всього світу.
Тож, розберемо, яким чином Благодійні фонди та партнери надають нам ту чи іншу допомогу, а саме оголошують про свої закупівлі та відбори до них на сьогоднішній день. 
На сьогоднішній день, Замовники публікують інформацію про свої закупівлі на порталі Prozorro в новинах, у розділі “Закупівлі міжнародних донорів та публічні закупівлі інших країн”, та це не є прозорим проведенням закупівель у конкурентний спосіб через систему Prozorro і не гарантує 100% залученості на тендер постачальників системи. 
Покращення публікацій закупівель благодійним організаціям:
1.    При реєстрації на майданчику необхідно зазначити відповідний тип користувача, а саме - не Замовникам у розумінні Закону.
Що це дає? 
Це дає можливість проводити закупівлі через електронну систему закупівель:
-спрощені закупівлі - придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 Закону, шляхом проведення "спрощеної процедури закупівлі" через систему Prozorro. Це конкурентні закупівлі, які допоможуть залучити максимальну кількість учасників;
-електронний каталог – державна систематизована онлайн-база актуальних пропозицій товарів постачальників. Ця база формується та наповнюється адміністраторами е-каталогу централізованими закупівельними організаціями. 
Кілька простих кроків, щоб почати купувати через електронну систему закупівель Prozorro:
1. Реєстрація на майданчику та здійснення закупівель через особистий кабінет. 
2. Вибір виду закупівлі, який вам підходить найбільше. (спрощена закупівля, електронний каталог).
3. Оголошення закупівлі. 
Переваги проведення закупівель через електронну систему:
прозорість - вся інформація знаходиться у відкритому доступі.
конкурентність - дає можливість учасникам прийти на тендер та  позмагатись за право бути постачальником;
економія - договір буде підписано з тим учасником, цінова пропозиція якого буде найбільш вигідною для Замовника; 
швидкість - проведення закупівель вище наведеними способами займе від 3 робочих днів (все залежить від вида процедури).
Можна прийти до висновку, що проведення закупівлі через електронну систему Prozorro пройде відкрито та залуче більшу кількість постачальників закупити необхідний товар, послугу чи роботу.

Якщо ви маєте намір взяти участь у публічних закупівлях наша компанія надає послуги з професійного юридичного супроводу тендерів будь-якої складності від початку процедури до укладення договору

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення