Аукціон з продовження оренди

Переважне право чинного орендаря: що це?

Якщо ви орендуєте державне або комунальне майно й термін дії договору спливає, у такому разі договір потрібно продовжувати. Якщо договір продовжується вперше, тоді це відбувається без аукціону, учаснику необхідно подати певну заяву. Коли орендар продовжує договір не вперше, оголошують торги у системі «Прозорро.Продажі». Якщо чинний орендар має потребу в продовженні договору, він буде мати переважне право, яке дозволить йому укласти угоду за ціною найвищої ставки, що була запропонована упродовж аукціону. Стати учасниками таких торгів може будь-хто охочий, але чинний орендар має право останнього слова.

Як чинному орендарю підготуватися до аукціону з продовження оренди?

В такому аукціоні, як і в класичному англійському, 3 раунди. Відрізняється він лише останнім етапом, який додають, щоб чинний орендар упродовж 3 хвилин вирішив чи погоджується він на найвищу або другу за більшістю ціну. Інші учасники, які не є чинними орендарями, готуються до цього аукціону так само як і до класичного.

Чинному орендарю необхідно набути статусу «Учасник з переважним правом». Чинний орендар в особистому кабінеті на майданчику має вказати ідентифікаційний код. У разі його збігу з кодом, що зазначений в умовах торгів, система «Прозорро.Продажі» надасть учаснику такий статус. До того як приймання пропозицій на аукціон завершиться вам потрібно впевнитися, що ви маєте статус учасника з переважним правом. Ви будете сповіщенні про це системою, вам надійде лист на електронну пошту та повідомлення в особистому кабінеті.

Що має робити чинний орендар протягом аукціону?

Чинний орендар має пройти реєстрацію на торги. Дата та час, коли буде проведений аукціон, вказуються в оголошенні. Відвідайте сторінку торгів (категорія в особистому кабінеті «Мої аукціони») не менш ніж за 15 хвилин до їх початку та оберіть «Взяти участь в аукціоні». Не забудьте погодитися з умовами проведення торгів.

Треба пам’ятати: якщо ви є учасником одразу декількох аукціонів, їх необхідно відкривати в різних браузерах. Якщо відкрити декілька аукціонів в одному браузері, їх робота може бути некоректною.

Модуль торгів поруч з вашою пропозицією повинен показувати примітку «переважне право». Після того як аукціон почнеться розкриються відомості про число учасників, що зареєструвалися на торги, та інформація щодо їхніх цінових пропозицій.

Чинний орендар має зробити крок до початкової вартості. Цей крок може містити ваша закрита цінова пропозиція. Також він може бути зареєстрований в ході аукціону.

Ми не радимо чинному орендарю збільшувати ціну, потрібно лише зробити крок та чекати на останній етап переважного права.

Коли третій раунд завершиться, почнеться етап для чинного орендаря. Чинний орендар упродовж 3 хвилин має вирішити чи погоджується він на найвищу ціну. У разі відмови або відсутності дій системою пропонується погодитися з другою за більшістю ціною за результатами торгів. Чинний орендар може погодитися з другою ціною, але перемогу здобуде інший учасник. А якщо переможець відмовиться від договору, наступним в черзі на перемогу буде чинний орендар, тоді він зможе продовжити угоду.

Протокол та договір торгів

Коли аукціон завершується, система одразу визначає переможця, тобто учасника, який запропонував найбільшу ціну. Цим учасником може бути чинний орендар у разі погодження на найвищу ціну, чи інший учасник, яким була запропонована ставка, на яку чинний орендар не погодився.

Далі система одразу формує протокол торгів. Менеджери майданчика доопрацьовують його та погоджують з орендодавцем. Договір має бути підписаний упродовж 4 робочих днів з моменту формування.

Супровід скарг в Антимонопольний комітет - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel/suprovid-skarg-v-antimonopolniy-k

Супровід публічних закупівель для замовників - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel/suprovid-publichnih-zakupivel-dlya-zamovnika

Супровід публічних закупівель для постачальників - https://ezakupivli.com.ua/suprovid-publichnih-zakupivel/suprovid-publichnih-zakupivel-dlya-uchasnikiv-postachalnikiv

 

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення