АМКУ зобов'язав ДОГА не допускати Stadler до аукціону на постачання трамваїв

Компанія матиме можливості брати участь у торгах на 18 трамваїв для Дніпра за 1,2 млрд грн на вимогу «Татра-Південь».

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав Дніпропетровську облдержадміністрацію (ДОДА) скасувати рішення про допуск швейцарської Stadler Bussnang AG до торгів на закупівлю 18 низькопідлогових трамваїв на 1,2 млрд грн для Дніпра та Кривого Рогу.

Таке рішення АМКУ ухвалив за результатом розгляду скарг ТОВ «Татра-Південь» на рішення Дніпровської ОДА допустити до торгів компанію Stadler (після відповідного рішення АМКУ), заявку якої спочатку було відхилено замовником.

АМКУ вважав обґрунтованими наведені «Татра-Південь» аргументи щодо порушення замовником процедури закупівлі.

Як повідомляв GMK Center, у листопаді 2021 року Дніпровська ОДА оголосила тендер на закупівлю 18 трамваїв загальною вартістю 1,2 млрд грн. Аукціон на вибір постачальника призначили на 11 січня 2022 року, але пізніше його перенесли на 10 лютого. Отримати нові трамваї Дніпро планує до кінця поточного року, а експлуатуватимуть транспорт у Дніпрі та Кривому Розі.

На участь у торгах подали заявку чотири компанії: ТОВ «Татра-Південь», ТОВ «Торговий дім УКВЗ-Україна», ТОВ «БКМ-Україна» та Stadler Bussnang AG. На етапі перекваліфікації торгів Дніпропетровська ОДА відхилила заявку швейцарської компанії та «БКМ-Україна».

Після цього ДОГА все ж таки допустила Stadler до конкурсу на постачання трамваїв, оскільки АМКУ визнав необґрунтованим рішення обладміністрації усунути компанію від участі у торгах.

Зазначимо, це вже друга спроба Дніпра закупити трамваї. Перший тендер не вдалося провести через нестачу учасників. Заявки на участь подавали ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електротранс» та ТОВ «БКМ-Україна», але компанії не допустили до аукціону через невідповідність умовам тендерної документації.

АМКУ зобов'язав ДОГА не допускати Stadler до аукціону на постачання трамваїв
ІНШІ НОВИНИ

Статті на тему

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення