«ПриватБанк» на непрозорому аукціоні продав кредити громадян

Акціонерне товариство Комерційний банк «ПриватБанк» 05.11.21 здійснило продаж 92,8 тисячі карткових боргів, загальна вартість яких становить 751 мільйон гривень. Торги організувало Товариство з обмеженою відповідальністю «First Financial Network Ukraine».

Ці відомості було отримано з публікації на офіційному сайті «ПриватБанку». Відповідно до цієї інформації перемогу здобуло Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами». Товариство придбало кредитний портфель вартістю 18,2 мільйона гривень, що становить 2,4% від стартової вартості.

Публічна інформація щодо реалізації боргів 92 тисяч громадян відсутня. Банківська установа зараз не пропонує ніякі програми для боржників, завдяки яким вони могли б погасити частку кредиту. Клієнтам установи не пропонувалося пільгове погашення.

Відповідно до даних з сайту ознайомитися з умовами й стати учасниками торгів могли не всі — це доступно тільки для суб’єктів господарювання, що зареєструвалися на американській платформі «First Financial Network» та дали підтвердження на Угоду про конфіденційність.

Вищевказаний майданчик вже ставав учасником скандалів. А в торгах «ПриватБанку» перемогла компанія, що мала судові спори з «First Financial Network». У 2019 році «Фінансова компанія управління активами» позивалася до Товариства з обмеженою відповідальністю «First Financial Network Ukraine» (яке організовувало аукціон «ПриватБанку») з метою визнати недійсність результату аукціону, який відбувся 12.12.2019, де реалізовувався пул з 35 заборгованостей «Дельта Банку», «Єврогазбанку», «Актив-Банку», та визнати, що «Фінансова компанія управління активами» здобула перемогу на цьому аукціоні.

«Стопкор» у своєму матеріалі зазначає, що існували технічні причини, з яких деякі учасники торгів не мали можливості зробити ставку на збільшення ціни й перемогу здобула фінансова компанія «Веста». Розмір їхньої пропозиції складав десь 2% від номінальної ціни активу.

Варто звернути увагу, що розгляд справи завершився за ініціативою саме позивача.

Торги провели на майданчику ffncorp.com, де інформація щодо переліку та умов аукціонів, які запланували або провели, відсутня. Переглянути відомості про аукціони може тільки користувач, який зареєструвався та підписав певну угоду. Але пройти реєстрацію на сайті можна лише за згодою — керівництво майданчика має погодити кандидатуру учасника.

До того ж «ПриватБанк» не публікував оголошення щодо дати, умов торгів та їхніх результатів. Участь в аукціоні брали певні учасники, яких запросив на торги «ПриватБанк».

Тож прозорими ці торги назвати не можна, тому що зовнішні спостерігачі не мають жодних відомостей ні щодо умов торгів, ні щодо їхніх результатів.

Засоби масової інформації повідомляють про те, що компанія «First Financial Network Ukraine» наближена до керівників Адміністрації п’ятого Президента України пана Порошенка.

«Фінансова компанія управління активами» на момент проведення торгів не входила, і дотепер не входить, в Реєстр колекторських компаній НБУ. Тобто Національний банк України не проводив перевірку щодо відповідності цієї компанії сучасним вимогам, що висуваються колекторським компаніям. Засоби масової інформації вважають, що компанія пов’язана з Володимиром Сівковичем (заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України за часів президенства Віктора Януковича).

Якщо Ви бажаєте придбати банківську нерухомість, але Ви не маєте часу для вивчення Регламенту аукціону, юридична компанія EZakupivli надає повний спектр послуг з супроводження участі в аукціонах ProZorro.Продажі.

«ПриватБанк» на непрозорому аукціоні продав кредити громадян
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення