Будівлю банку «Аркада» не вдалося продати навіть після зниження ціни

Аукціон з продажу головного офісу збанкрутілого банку «Аркада» 7 липня в черговий раз не відбувся, про що свідчать дані в системі "Прозорро.Продажі", так само як і повідомлення ліквідованої фінансової установи.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропонував цей актив на аукціоні за стартовою ціною 428,2 мільйони гривень. Ціна була знижена на 30% у порівнянні з попереднім аукціоном (611,8 мільйонів гривень). А 4 березня ціна будівлі становила 971,1 мільйони гривень.

Також банк повідомив, що аукціон з продажу 17 земельних ділянок із стартовою ціною у 72,6 мільйонів гривень, який був запланований на 8 липня, не відбувся. Всі ділянки були знову представлені на аукціоні 14 липня, але вже за зниженою ціною на 11,11%.

Будівля банку «Аркада» знаходиться у Києві на вулиці Ольгинській, 3 та має площу у 14,1 тисячу квадратних метрів. При цьому в описі арештованого лота ФГВФО використовує формулювання «в державному реєстрі відсутній запис про право власності банку, тривають судові суперечки».

2 березня Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на будівлю банку «Аркада». 5 березня Печерський районний суд відмовився задовольнити позов ФГВ до банку і компаній, що з ним пов’язані, про визнання недійсними договорів, укладення яких призвело до виведення з власності головного офісу цієї фінансової установи. 12 травня це рішення підтвердив Київський апеляційний суд.

Банк, який спеціалізувався на фінансуванні будівництва житлових комплексів у Києві, був визнаний неплатоспроможним в кінці серпня 2020 року Національним банком України. Через місяць його вирішили ліквідувати, термін ліквідації поки встановлений на три роки.

Будівлю банку «Аркада» не вдалося продати навіть після зниження ціни
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення