7 хлібозаводів

Однією з причин, чому держава змушена продавати об'єкти нерухомості і своє майно комерційним і приватних власникам - їх збитковість і неефективність використання. За таких же причин Фонд державного майна підготував до приватизації сім комбінатів з виробництва хлібобулочних виробів.

До продажу підготовлені такі відомі в минулому підприємства як: комбінат «Полтавський» (Полтавська область), «Радивилівський» (Рівненська область), «Дунаєвецький» (Хмельницька область), «Новопокровський» (Харківська область), «Івано-Франківський» (Івано-Франківська область), «Неполоковецький» (Чернівецька область), «Ніжинський» (Чернігівська область) та інші.

На державному управлінні в умовах конкурентного ринку, дані комбінати зуміли поринути в борги і збитки, що в підсумку і призвело до необхідності їх продажу. З іншого боку, грамотний підхід, вдалий вибір продукції, що виготовляється, гарна якість, правильна маркетингова програма і знання споживчого попиту, зможуть у приватного власника приносити прибуток на подібних підприємствах. Що для інертної державної машини практично завжди неможливо через нескінченну бюрократичну тяганину і відсутність здорових ініціатив.

Сам аукціон з продажу цих семи заводів може стати вигідним капіталовкладенням, особливо якщо у комерційної компанії виникають ідеї щодо розширення бізнесу в аграрному секторі.

З питання продажу так висловився Тарас Єлейко заступник голови Фонду державного майна: «Свого часу КХП були однією з ключових ланок аграрного виробничого процесу, який монопольно контролювала держава. Однак з переходом до вільного ринку держава, на жаль, виявилася не зовсім конкурентною.

Одним з кращих варіантів для таких підприємств є їх продаж інвесторам, які готові модернізувати виробництво. Самі по собі ці підприємства мають величезний потенціал. Комбінати будувалися як частина великої аграрної інфраструктури. Отримуючи зерно, комбінати перемелювали його на борошно, потім використовували для виробництва хліба. КХП мали потужні елеватори і доступ до залізниці».

До приватизації Фонд держмайна підготував 7 хлібозаводів
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення