ФДМУ анонсував появу нових пільг для орендарів державного майна

Фонд держмайна та Міністерство економіки України разом займалися підготовкою проєкту постанови, згідно з якою чинні орендарі матимуть певні пільги. Постанову мають подати на розгляд Кабміну.

За словами Ольги Батової, виконувачки обов’язки голови ФДМУ, державою вже були запроваджені небачені пільги, повністю оновлена система оподаткування та скорочені регуляції. У разі якщо відновити й спростити процедури оренди державного майна, це буде відкриттям нових можливостей для бізнесу, чимало підприємств змінять місце розташування й продовжать свою діяльність.

Тож що передбачається проєктом постанови?

1.    У бізнесу, який є орендарем майна для переміщення, буде можливість мати пільгову оренду ставку (1 гривня за 1 м²) упродовж перших шести місяців. Різницю в платі за оренду можна буде сплатити у встановлений термін після того, як скасують воєнний стан.

2.    Авансові внески й забезпечувальні депозити для угод зменшать, вони становитимуть розмір однієї орендної плати за місяць. Передбачаються й можливості повернення забезпечувального депозиту орендарю.

3.    Обмежень та вимог до суборенди не застосовуватимуть.

4.    Договори оренди, дія яких завершується під час воєнного стану, продовжуватимуться автоматично. За заявою орендаря договір оренди може бути припинений достроково.

5.    Документи за результатом електронних торгів підписують з використанням кваліфікованого електронного підпису, у разі якщо переможець не буде наполягати на тому, щоб підписати їх у паперовій формі.

Після того, як проєкт постанови ухвалять, орендарі держмайна за договорами, які дійсні станом на 24.02.2022, отримають знижки згідно з регіонами знаходження майна, що перебуває в оренді та можливостей продовжувати свою діяльність повноцінно.

До того ж пропонують звільнення від плати за оренду фізосіб та ФОПів, які були призвані або прийняті на військову службу після того, як був оголошений воєнний стан. А також осіб, які орендують державне майно, що знаходиться у місцях активних бойових дій.

Якщо ви маєте намір придбати чи орендувати державне чи комунальне майно, пропонуємо Вам скористатися нашою платформою - Аукціони E-ZAKUPIVLI

ФДМУ анонсував появу нових пільг для орендарів державного майна
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення