«Прозорро» опитали майже 400 представників українського бізнесу

У кінці березня ДП «Прозорро.Продажі» опитало 372 представники бізнесу по всій країні. З опитаних 48% працюють незважаючи на війну. Західні області України налічують 62% працюючих підприємств, центральні — 55%. 85% з усіх працюючих компаній відзначає, що кількість замовлень зменшилася. 6% з опитаних вже скорегували, а 19% збираються зайнятися коригуванням фокусу своєї справи для більшої відповідності потребам країни у цей час.

Завдяки опитуванню можна дізнатися, що 43% наразі не співпрацюють з держзамовниками, більшість з них — підприємства, дохід від співпраці з державою для яких складав не більше як 20%. А 47% зазначають, що не припиняють співпрацювати з державою, однак обсяги роботи зменшилися. 10% зазначили, що працюють як і до цього. 49% відзначають, що конкурентні спрощені закупівлі в системі «Прозорро» допомогли б їм отримати нові замовлення. Не погоджуються з цією думкою 24% опитаних, 27% не можуть дати відповідь.

У «Прозорро.Продажі» додають, що підприємці не тільки відповідали на запитання, а й пропонували варіанти змінення підходів до держзакупівель поки діє воєнний стан. Частіше за все пропозиції стосувалися можливості отримання передоплати та розрахунку без відтермінування платежу, важливості проведення спрощених закупівель в системі «Прозорро» в тих регіонах, де немає активних бойових дій, та формування каталогу інформації щодо нагальних державних потреб.

Нагадуємо, що Кабміном була прийнята постанова, згідно з якою поки діє воєнний стан державні організації можуть укладати з постачальниками прямі договори.

Також 30 березня розпочав свою роботу сервіс «Прозорро+», який адаптував систему державних закупівель до роботи у воєнний час. Сервіс створений для швидкого закриття потреб держави, це стосується як надважливих товарів, так і гуртування бізнесу навколо державних потреб.

«Прозорро» опитали майже 400 представників українського бізнесу
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення