Вдвічі менше позичальників сплачують внески за кредитами під час війни

Наразі ситуація є напруженою. Економіка та компанії не в найкращому їх стані. Хтось наважується на припинення господарської діяльності, хтось передислоковується до інших регіонів, хтось за можливості продовжує працювати. За словами голови правління «Таскомбанку» Володимира Дубєя, позичальники як можуть дотримуються зобов’язань. Так банк має 35-40% погашень кредитних зобов’язань від компаній.

Голову правління банківської установи «Глобус» Сергія Мамедова воєнна платіжна дисципліна дивує. Каже, що вони мають десь 53% погашень за березень.

За словами заступника голови правління банку «ПУМБ» Артура Загородникова, одне з найголовніших питань зараз полягає у підтримці клієнтів, які мають здатність сплачувати відсотки та продовжують це робити. За даними банку, таких клієнтів десь 50%, це й великий та середній корпоративний бізнес, й малі підприємства та ФОПи. Банківська установа пропонувала клієнтам відтермінувати сплату відсотків на 30 календарних днів. Більша частина поставилися до такої можливості з позитивом, хтось скористався цим. Однак ми бачимо збільшення кількості клієнтів, які здатні робити внески й сплачувати відсотки за кредитами.

Згідно з думкою директорки департаменту продажів середнім і малим корпоративним клієнтам банківської установи «ОТП Банк» Ольги Волкової, регіон розташування бізнесу дуже впливає на динаміку внесків за кредитами. Їхні клієнти в більшості сплачують відсотки. Також є клієнти, які продовжують робити внески, знаходячись на окупованих територіях. І звичайно ті, яким довелося зупинити роботу компанії.

Компанія Електронні закупівлі здійснює супроводження клієнтів щодо закриття кредитів шляхом відступлення прав вимоги з моменту проведення переговорів з кредитором до підписання договору відступлення прав вимоги за кредитом

Вдвічі менше позичальників сплачують внески за кредитами під час війни
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення