Штрафи за неоформлених працівників

Після введення додаткових штрафів за перебування неоформлених працівників у компаніях, з 01 вересня 2020 року почалися перевірки. Під такі перевірки першими потрапляють підприємства, що належать до сфери будівництва, торгівлі, сільського господарства, готельного та ресторанного комплексів, а також об'єкти громадського харчування.

Сама процедура проведення перевірки буде виглядати дуже просто. Уповноважені особи будуть дивитися на кількість офіційно працевлаштованих працівників, і на число осіб, які фактично знаходяться на підприємстві. Якщо виявляться розбіжності, то за кожного такого неоформленого «співробітника» фірма заплатить штраф у розмірі 47 230 гривень.

Також на посадових осіб таких фірм будуть накладені штрафи в розмірі від 8,5 до 17 тисяч гривень (500 - 1000 неоподатковуваних мінімумів). Це випливає зі статті 41 Кодексу №8073 про адміністративні правопорушення.

При цьому важливо уточнити, що проходження практики або стажування працівника не звільняє компанію від необхідності офіційного його оформлення. Також під штрафи потрапляють випадки знаходження звільнених, відправлених у безстрокову відпустку, звільнених за власним бажанням, колишніх працівників, які на момент перевірки виявляться на території підприємства.

Якщо в результаті перевірки виявляться випадки, коли посадова особа звільнила працівника з особистих мотивів або з-за офіційного звернення останнього в зв'язку з порушенням Закону «Про засади запобігання і протидії корупції», то може бути порушено і кримінальну справу. Також за таке порушення може бути видана заборона на заняття діяльністю на строк від двох до трьох років з виплатою штрафу в розмірі 34-51 тисяча гривень, а також призначення виправних робіт до 2-х років.  

Компанія Електронні закупівлі здійснює супроводження клієнтів щодо закриття кредитів шляхом відступлення прав вимоги з моменту проведення переговорів з кредитором до підписання договору відступлення прав вимоги за кредитом

Додаткові штрафи за неоформлених працівників у компаніях ввели в Україні
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення