Парламент може схвалити продаж землі в Україні через онлайн аукціони

Питання про продаж землі в нашій країні стоїть досить гостро. З липня 2021 року планується відкриття риноку земельних ділянок, з цього приводу урядом було прийнято відповідний Закон. На початку лютого 2021 року Комітет парламенту, пов'язаний з аграрною політикою, дав рекомендацію парламентаріям щодо прийняття у 2-му читанні законопроекту №2195, в якому йде мова про старт продажу землі через публічні інтернет аукціони.

Такий підхід є цілком логічним, оскільки публічні аукціони показують свою ефективність при реалізації майна та інших активів державної власності. Це стосується не тільки малої приватизації, а й продажу активів банків-банкрутів, оренди нерухомості, реалізації необробленої деревини та інших ефективних торгів.

Процес продажу через аукціони інтернет системи дозволить прискорити  процедуру за рахунок автоматизації. Мова йде про публікацію та розміщення інформації, подачу заявок для участі, подачу своєї цінової пропозиції і т.п. До того ж, система онлайн аукціонів дасть можливість сформувати чесне конкурентне середовище, а значить за продаж ділянки землі держава отримає найбільшу суму. Інші варіанти продажу не обійдуться без лобіювання чиїхось інтересів на шкоду державі.

Варто нагадати, що ринок землі відкриється з продажу окремих ділянок приватним особам. Купити ділянку зможе тільки громадянин України, площею не більше ста гектарів. Пізніше відкриються торги по реалізації землі юридичним особам, не більше ста тисяч гектар одному підприємству. Обмеження по українському громадянству при продажі землі діятиме 2 роки. 

Парламент може схвалити продаж землі в Україні через онлайн аукціони
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення