Уряд нормував підстави для моніторингу державних закупівель

Засіданням Уряду від 16 грудня минулого року були прийняті зміни до Порядку проведення моніторингу та перевірок закупівельної діяльності, які здійснювала Державна аудиторська служба. Головною зміною стало введення норм і підстав для проведення перевірок державних закупівель, які здійснюють органи держконтролю, а також приведення їх до вимог, описаних в Законі №114.

Нововведення дозволяє врегулювати питання отримання інформації, на підставі якої складається протокол про порушення і адміністративне покарання відповідальної особи, якщо був зафіксований факт порушення існуючого законодавства.

Також в новому Порядку передбачається введення спеціальної норми, яка зможе забезпечити обґрунтованість очікуваної закупівельної вартості. При плануванні державного бюджету, запровадження такої норми дозволить підвищити достовірність закупівельного державного бюджету. Це стосується як характеристик предмета закупівлі, так і його необхідності для організації або підприємства при формуванні власного річного бюджету.

Ви хочете відповідно до законодавства проводити закупівельну діяльність, а також отримати необхідну юридичну підтримку, тоді вам буде корисна послуга супроводу тендерів. Якщо ваша держкомпанія потрапила в список організацій для проведення моніторингу, фахівці по тендерам юридичної компанії Електронні закупівлі допоможуть вам пройти перевірку. Також ваша закупівельна діяльність буде завжди враховувати чинні нормативи і зміни в законодавстві.

Уряд нормував підстави для моніторингу державних закупівель
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення