Про реєстрацію прямого договору держзакупівлі в Казначействі

На підставі Указу Міністерства фінансів України від 02 березня 2013 року під номером 309, зокрема вимоги абзацу 2-го пункту 2.2, про затвердження порядку взяття на облік та реєстрації взятих зобов'язань розпорядників бюджетних коштів. Згідно з існуючими нормами, Державна Казначейська служба України бере на протязі семи робочих днів на облік кошторис за договором закупівлі, який був укладений на підставі проведеної процедури публічного аукціону в системі електронних торгів Прозорро (в тому числі і спрощена процедура).

Існуючі в Указі правила прямо не вимагають щоб Казначейство безпосередньо брало на облік договору закупівлі, які були укладені безпосередньо і без використання системи електронних торгів. Звідси виникає питання, чи має право брати на облік в 2021 році Казначейство договір закупівлі, який був укладений без використання електронної системи Прозорро?

Згідно з абзацом 1 пункту 2.2 зазначеного вище Порядку, розпорядники бюджетних грошей зобов'язані протягом семи робочих днів надати інформацію про використання коштів в Державній казначейській службі України. Відповідна завірена копія договору або оригінал надається в письмовому або електронному вигляді. Дані вимоги Порядку №309 також стосуються будь-яких договорів закупівлі, які були укладені безпосередньо і без використання системи інтернет аукціонів.

В ситуації, коли вам потрібно проведення процедури державної закупівлі, вам може знадобитися юридична підтримка або послуга супроводу тендерів. У багатьох ситуаціях таку допомогу можуть надати фахівці по тендерам компанії «Електронні закупівлі». Законодавство в сфері закупівель динамічно змінюється, це також допоможе вам не пропустити істотні нововведення, які затверджені або будуть затверджені в законодавстві.

Про реєстрацію прямого договору держзакупівлі в Казначействі
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення