Prozorro допомогло заощадити ОГТС

Вчинення закупівельної діяльності за допомогою системи електронних аукціонів Prozorro.Закупівлі допомогло за першу половину поточного року заощадити підприємству «Оператор ГТС України» близько 4 мільярдів гривень. За півроку дана компанія провела через Прозорро 655 тендерів, на загальну суму 27,4 мільярда гривень (сума вказана без урахування ПДВ).

Найбільші за цінами лоти припали на закупівлі електроенергії, природного газу, ремонт, модернізацію і обслуговування спец агрегатів, а також ремонтні роботи на газопроводах. Економія вдалася завдяки великій активності учасників на цих торгах, що дозволило створити сприятливе конкурентне середовище. На великих лотах кількість учасників сягала 4-7.

Найбільші закупівлі стосувалися придбання природного газу, а це практично 53% від загального числа всіх закупівель ОГТСУ. При загальній очікуваній сумі 18,4 мільярда, вдалося досягти економії на 19%. Однією з основних причин такої економії є загальне зниження цін на газ в світі, а не надефективна робота системи Прозорро. Однак завдяки конкуренції на торгах і існуванню самої системи вдалося домогтися того, що держкомпанія не освоїла всю суму, закладену на закупівлю, навіть незважаючи на загальне зниження цін у всьому світі.

Prozorro допомогло заощадити ОГТС майже 4 мільярди гривень за перші 6 місяців 2020 року
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення