Прозорро.Продажі. Аукціони землі.

Система «Прозорро.Продажі» оголосила 2069 аукціонів землі, серед них 1389 — аукціони з оренди, а 680 — з відчуження. Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Лоти, які пропонують взяти в оренду, мають загальну площу в 9500 гектарів, а їхня вартість складає 52 мільйони гривень. 5 перших місць у рейтингу початкової вартості цих лотів займають Одеса, Хмельницький, Кропивницький, Львів і Київ.

Лоти, що продаються, мають загальну площу в 1006 гектарів, а їхня вартість складає 645 мільйонів гривень. В цьому рейтингу лідерами є Львів, Київ, Закарпаття, Одеса та Харків.

В системі було проведено вже 460 аукціонів землі.

Також було оголошено 1080 аукціонів з оренди земель сільськогосподарського призначення загальною площею близько 9000 гектарів, їхня вартість становить 20 мільйонів гривень. З продажу сільськогосподарських земель оголосили 385 аукціонів, саме такі лоти складають близько 70% від всієї землі, за якою проводяться аукціони в системі. Загальна вартість цих лотів становить 145 мільйонів гривень, а площа — 810 гектарів.

Варто звернути увагу на те, що земля державної та комунальної форми власності не підлягає реалізації.

У середньому стартова ціна на аукціонах землі, які проводяться в системі, зростає на 200%, а середня кількість їхніх учасників — 4 особи.

Система «Прозорро.Продажі» оголосила 2069 аукціонів землі
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення