Прозорро.Продажі» продаж арештованого майна у 2022 році

ДП «Прозорро.Продажі» разом з ДП «СЕТАМ» розробляє спільну процедуру для проведення аукціону з реалізації арештованого майна. Початок продажів має відбутися в перші пів року у 2022 році.

Міністерством юстиції в серпні 2020 року був підписаний наказ №2933/5, який визначає, що ДП «Прозорро.Продажі» — адміністратор електронної торговельної системи, в якій здійснюється продаж арештованого майна.

ДП «СЕТАМ» — єдиний організатор торгів з реалізації арештованого майна Державної виконавчої служби, підприємство мають інтегрувати в систему «Прозорро.Продажі».

За словами Дарини Марчак, першої заступниці директора ДП «Прозорро.Продажі», підприємство радіє, що ДП «СЕТАМ» підтримує прозорі та безпечні торги, що гарантуються системою «Прозорро.Продажі». Завдяки онлайн формату в аукціонах беруть участь все більше людей. Для держави це можливість отримання ще одного прозорого ринку й вищої ціни активів. Поки аукціон не розпочнеться кількість учасників невідома, ніхто не знає хто вони та як змагатимуться за лот.

ДП «Прозорро.Продажі» та ДП «Прозорро» є різними державними підприємствами, які діють за принципами родини «Прозорро», проте вони є адміністраторами різних електронних систем. ДП «Прозорро.Продажі» створювалося для реалізації майна державної та комунальної форми власності шляхом проведення онлайн-аукціонів. ДП «Прозорро» створювалося для того, щоб проводити тендери на закупівлю товарів, робіт і послуг державними установами. Ці підприємства знаходяться під керівництвом Міністерства економіки України.

«Прозорро.Продажі» планують розпочати продаж арештованого майна у 2022 році
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення