В Україні відновлено програму оренди держмайна

ФДМУ повідомив, що 17.05.2022 Кабінетом Міністрів України була відновлена програма оренди держмайна з передбаченими пільгами й знижками на період дії воєнного стану.

Ольга Батова, виконувачка обов’язків голови ФДМУ, розповіла, що орендарям надаватимуться знижки до 100% та пільги. На знижки можуть розраховувати орендарі всієї України, а постанова діє упродовж всього періоду воєнного стану, з моменту його введення.

Орендарі, які перебувають на територіях, де тривають активні бойові дії, звільняються від плати за оренду до кінця року. Що стосується тих, хто знаходиться в постраждалих від збройної агресії областях, звільняються від орендної плати до 30 вересня.

В областях, де існує загроза бойових дій, орендарі не платитимуть за оренду державного майна до 30 травня. Орендарям всіх інших регіонів нададуть знижку розміром у 50%, а ті, хто орендує єдині майнові комплекси, будуть сплачувати на 25% менше.

Якщо орендар заплатив після введення воєнного стану, у такому разі ці гроші зарахують як майбутні оплати, коли закінчиться дія знижок.

До того ж для переміщених підприємств були введені пільги. Якщо в оренду береться майно для переміщення (евакуації) підприємства, сплачуватиметься пільгова орендна ставка у розмірі 1 гривні за 1 м² упродовж першого півріччя оренди.

В Україні відновлено програму оренди держмайна
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення