Україна готується до Запуску Земельного Банку: Новий Етап для Аграріїв

Інновації в агросекторі: онлайн-аукціони для оренди державних сільськогосподарських земель
На початку 2024 року Фонд державного майна України планує впровадити інноваційний проект - Земельний Банк. За нововведенням стоїть механізм онлайн-аукціонів для оренди державних сільськогосподарських земель на строк від 14 до 25 років, залежно від типу використання (однорічні або багаторічні насадження).
Беручи участь в аукціонах, будь-який резидент України, включаючи вимушено переміщених осіб, фермерів, ветеранів війни, приватних підприємців та аграрні компанії, матиме можливість виграти право на оренду цих земельних ділянок.
Представники Фонду державного майна висловлюють переконання, що цей крок сприятиме розвитку українських аграріїв. Не лише економічно вигідний, але і важливий для глобальної продовольчої безпеки, такий механізм обліку державних земель може стати ключовим елементом у розвитку агросектору України.

“Держава володіє майже 700 тис. га сільськогосподарських земель, які роками не приносили жодних коштів для бюджету та громадян. Понад 30 років ці землі або не використовувались, або здавались в оренду за сірими схемами. Однак завдяки запуску Земельного банку потенційні надходження до бюджету становитимуть до 7 млрд грн/рік”, – пояснюють у Фонді держмайна.
Перші земельні аукціони на платформі Prozorro.Продажі відбудуться на початку 2024 року.

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення