Уряд запроваджує зміни у регулюванні земельних відносин

ВР України 12.05.2022 був прийнятий законопроєкт № 7289 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану». Зараз його має підписати Президент України.

Законопроєкт пропонує наступне:

  1. Швидке надання державних та комунальних земельних ділянок в оренду для того, щоб розмістити там виробничі потужності підприємств переміщених з територій, де ведуться активні бойові дії, не проводячи земельні аукціони з обмеженими умовами оренди. Такі підприємства визначатимуть ОВА, з території якої переміщується підприємство, і ОВА, на територію якої воно переміщується.
  2. Сільські, селищні та міські виконавчі органи надаватимуть комунальну землю для того, щоб розмістити об’єкти для ВПО, які тимчасово будуть там перебувати.
  3. Поки Державний земельний кадастр не функціонує, потрібно запровадити певні правила, згідно з якими під час воєнного стану ОВА реєструватиме встановлення й зміну цільових призначень ділянок у Книзі реєстрації землеволодінь і землекористувань.

Закон набирає чинність наступного після публікування дня.

Уряд запроваджує зміни у регулюванні земельних відносин
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення