З початку повномасштабної війни в системі «Прозорро.Продажі» провели понад 1300 аукціонів

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну система «Прозорро.Продажі» провела понад 1300 успішних електронних торгів, загальна сума яких налічує більш ніж 124 мільйони гривень. Більшу частину цієї суми здобули завдяки аукціонам з оренди та реалізації землі — це близько 90,6 мільйона гривень.

Станом на середину квітня в системі опублікували майже 5 тисяч торгів з продажу земельних ділянок загальною сумою в 1,42 мільярда гривень.

Успішними були 2093 аукціони землі, за результатами 329 з них вже укладають договори.

Найбільша вартість лотів була оголошена у Львівській, Київській, Закарпатській, Одеській та Івано-Франківській областях.

Нагадуємо, що 24.03.2022 Верховною Радою України були внесені зміни до ЗКУ, відповідно до яких передавати в оренду державні й комунальні землі сільськогосподарського призначення можна не проводячи електронні торги.

Аукціони землі з ділянками, що не призначені для сільського господарства, потрібно надалі проводити в системі «Прозорро.Продажі». Для приватних власників є можливість проведення аукціонів з реалізації землі в системі за бажанням.

Зараз ми маємо користуватися земельним ресурсом якнайефективніше, тож ставайте учасниками аукціонів землі.

З початку повномасштабної війни в системі «Прозорро.Продажі» провели понад 1300 аукціонів
ІНШІ НОВИНИ

Статті на тему

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення