Платформа «Факторинг Хаб»

Одним із завдань, яке ставить перед собою держава, є розвиток в країні малого і середнього бізнесу. Для цього планується залучити все більшу кількість невеликих комерційних компаній до державних закупівель, які проходять в системі Прозорро. Тут маються на увазі ті фірми, які навіть не розглядають держзакупівлі в якості ще одного джерела отримання доходу для себе.

Якщо врахувати, що це близько 600 мільярдів гривень річного обсягу закупівельної діяльності по країні в цілому, то тут бажано залучення українського середнього і малого бізнесу, хоча б з метою їх підтримки в кризовій ситуації.

У зв'язку з цим планується впровадження нової платформи, яка носить назву «Факторинг Хаб». Сенсом впровадження цієї системи є щільна взаємодія МСП, державних підприємств - замовників на аукціонах Прозорро із закупівель, а також банківських і кредитних установ. Для можливості участі в торгах електронної системи можна взяти кредитні кошти в банку, якщо оборотні кошти не дозволяють виконати в повному обсязі договірні зобов'язання. А саме підприємство середнього або малого бізнесу фактично продає свою дебіторську заборгованість за договором факторингу.

Таким чином «Факторинг Хаб» об'єднує потенційно великий ринок збуту для МСП в особі державних закупівель, а також можливі джерела фінансування, необхідні для повноцінного виконання своїх зобов'язань, у разі перемоги на аукціоні. При цьому додаткове джерело для розвитку отримує і банківська система України.

Сама участь в даній програмі для бізнесу є безкоштовною.

З'явилася платформа «Факторинг Хаб» для підтримки середнього і малого бізнесу за участю їх в державних закупівлях
ІНШІ НОВИНИ

У ВАС Є ПИТАННЯ?

Напишіть нам
Обов’язкове поле введення